Мисля че нещо се случва, засягащо монопола. Това заяви американският президент

...
Мисля че нещо се случва, засягащо монопола. Това заяви американският президент
Коментари Харесай

Тръмп погледна към технологичните гиганти. Обмисля санкции

Мисля че нещо се случва, засягащо монопола. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп, визирайки глобите на Европейски Съюз, наложени на огромните софтуерни компании.

Според него Съединени американски щати би трябвало да последват образеца на Европейския съюз. " Те ги съдят непрекъснато и взимат доста пари от тях. Ние би трябвало да вършим това, те са наши компании ", споделя Тръмп в интервю за Си Ен Би Си

Американският президент обаче насочи рецензии към Европейски Съюз, като сподели, че санкциите са офанзива против американски компании, а регулаторните управляващи в Брюксел гледат на такива наказателни ограничения като на " лесни пари " за хазната. Според него санкции би трябвало да има и за други огромни компании отвън Съединени американски щати.

Тръмп от дълго време упреква софтуерните колоси в политически предразсъдъци против консерваторите, въпреки че фирмите отхвърлят.  " Мога да ви кажа, че те ме дискриминират. Има съюз сред Демократите и тези компании, тъй като те бяха толкоз остри против мен по време на изборите. Е, аз завоювах и ще печеля отново, тъй като се оправяме добре и ние към този момент не сме простаците ", съобщи Тръмп.

Европейската комисия наложи на американските софтуерни колоси санкции за милиарди $, в това число на Гугъл по антимонополни проблеми и на Apple по отношение на отчитането на налозите.

Регулаторните органи също по този начин проверяват Фейсбук и означиха, че и други компании могат да бъдат санкционирани за нарушение на антимонополните разпореждания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР